«Батьківщина» однозначно підтримує членство в НАТО, – Борис Тарасюк

«Батьківщина» підтримала за основу та в цілому проект постанови №10007 про звернення до лідерів держав-членів НАТО, Північноатлантичної ради та Парламентської асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів альянсу щодо надання Україні плану дій щодо членства в НАТО.

За відповідний документ проголосувало 243 народних депутати.

Виступаючи з парламентської трибуни, заступник Голови партії «Батьківщина», народний депутат Борис Тарасюк зауважив, що політична сила Юлії Тимошенко завжди підтримувала євроатлантичну інтеграцію України.

«У 2008 році Юлія Тимошенко як прем’єр-міністр підписала листа на керівництво НАТО з проханням надати План дій щодо набуття членства. У 2014 році, відразу після російської агресії, ми разом з Юлією Тимошенко вносили до парламенту законопроекти про відновлення в нашому законодавстві стратегічного курсу на членство в НАТО», – нагадав відомий дипломат.

Окрім того, Борис Тарасюк пригадав, як особисто брав участь у розробці основоположного документа «Хартія про особливі стосунки між Україною і НАТО», а у 2006 році як міністр закордонних справ провів переговори з керівництвом НАТО про готовність надання ПДЧ.

«Батьківщина» однозначно підтримує членство в НАТО», – резюмував політик.

Згідно з ухваленою постановою, Рада звертається до «лідерів держав-членів НАТО схвалити (на ювілейному саміті Альянсу в Лондоні у грудні 2019 року) прогресивне бачення розвитку відносин з Україною, що вестиме до її членства в Організації, і формально розпочати з нашою державою індивідуальний діалог рекомендацій та практичної підтримки, що становитиме план дій щодо членства України в НАТО».