Григорій Немиря взяв участь в експертній дискусії щодо зовнішньої політики України після виборів

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря взяв участь в експертній дискусії «Оцінка безпекових викликів: наслідки для зовнішньої політики України після виборів», яку провів Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД).

«Я щиро дякую організаторам за можливість такої широкої експертної дискусії у сфері зовнішньої політики. Наразі нам бракує спостережень, бачень та висновків щодо ключових положень зовнішньої політики України та ролі нашої держави у світі який швидко змінюється, – наголосив він. – Зовнішня політики починається вдома. Перший принцип зовнішньої політики – це добре урядування вдома».

За його словами, у зовнішній політиці і дипломатії слід уникати кліше на кшталт «статус-кво є найкращим» та «все, що було до нас, є поганим».

Григорій Немиря також закликав відійти від твердження, що немає альтернативи Мінським домовленостям та шукати опції, як «не «вбивши» Мінськ, не плестися стежкою за інерцією, а знайти переконливі можливості і політики, які не поставлять під загрозу суверенітет і територіальну цілісність України та дозволять встановити мир».

«Юлія Тимошенко вважає, що «вікно можливостей після виборів буде дуже вузьким». Нам треба шукати історії успіху на зовнішній арені вже зараз. Україна не може робити ставку на час, він працює проти нас», – сказав політик.

Зі свого боку  народний депутат України, заступник Голови партії ВО «Батьківщина» Борис Тарасюк подякував МЦПД за грунтовні доповіді  та наголосив, що «зовнішня політика не може компенсувати проблем і провалів внутрішньої політики».

«На мою думку, зовнішня політика України немає бути проамериканською чи проросійською, вона має бути проукраїнською. На жаль, зараз Україна припинила бути суб‘єктом зовнішньої політики, навколо нашої держави відбувається боротьба зовнішньополітичних інтересів США, ЄС та Росіі», – зауважив політик.