Покарання, гірше за смертну кару, – Тимошенко вшанувала річницю депортації кримських татар

Ми обов’язково повернемо Крим і відновимо мир в Україні. Ми будемо разом з кримськими татарами мирно і дружно жити у нашій красивій країні.

Таке переконання Юлія Тимошенко висловила на своїй сторінці у Facebook до Дня пам’яті жертв політичних репресій і 75-річчя депортації кримських татар.

За її словами, на міжнародних зустрічах іноді дорікають, що українці надто часто «святкують» всякі сумні роковини.

“Я ж у відповідь можу хіба навести слова лауреата Нобелівської премії, перуанського письменника Маріо Варгаса Льйоси, який дивувався з того, що українцям взагалі вдалося вижити і зберегтися в цих жорнах історії. Льйоса, у рецензії на роботу Енн Епплбом «Червоний голод. Війна Сталіна проти України», пише про те, «до яких крайнощів може довести ідеологічний фанатизм, сліпота й ідіотизм, які його супроводжують». І в такому тотальному ідіотизмі ми прожили по суті кілька століть. Вижили і вистояли…”, – зауважила вона.

Голова партії також зазначила, що в давній Греції існувало покарання, суворіше за смертну кару: вигнання.

“Позбавити людину коренів і рідної землі вважалося гірше за страту. В СРСР на це були засуджені цілі народи. Зокрема і кримські татари”, – наголосила лідер партії.

Юлія Тимошенко прикро констатувала: репресії стосовно цього гордого і нескореного народу продовжуються й сьогодні, в окупованому Криму.
Вона висловила щире захоплення їхнім характером, мужністю і незламністю.

“І в цьому захопленні, замішаному на співчутті, співпереживанні та чутті спільної долі, я говорю з усією впевненістю: ми обов’язково повернемо Крим і відновимо мир в Україні. Інакше бути не може!” – переконана Юлія Тимошенко.