Путін буде використовувати ситуацію з Зеленським, щоби послабити Україну, – Іван Крулько

Володимир Путін буде намагатися використати ситуацію з Володимиром Зеленським для того, щоб ще більше послаблювати Україну.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив народний депутат Іван Крулько.

«Путін буде ще агресивнішим, тому нам всім треба в рази бути сильнішими, щоб йому протистояти. Якщо ті закони, які необхідні Україні для руху в напрямку Європейського союзу і НАТО, будуть підтримуватися Зеленським і ухвалюватися на практиці, тоді безумовно, що до нього не можна бути в опозиції, а треба підтримувати його державницькі начала», – сказав депутат.

На переконання Івана Крулька, Україна не може перетворитись у країну, яка торгує громадянством.

Коментуючи реакцію Володимира Зеленського на плани Путіна роздавати паспорти Росії мешканцям окупованих територій, парламентар зазначив: «Для Путіна громадянство РФ – це механізм впровадження його агресивних планів. Путін це робив до 2014 року у Криму та Севастополі, щоб потім розпочати агресію, і сказати, що, мовляв, там є громадяни Росії. Він це робив у Абхазії та Південній Осетії і робить зараз у всіх «гарячих» точках, де є інтереси нинішньої Росії».

«До того ж український паспорт набагато цінніший за російський з точки зору можливостей, які відкриваються по всьому світу. Він входить у 30-ку паспортів світу і з ним можна їздити до країн ЄС без віз і будь-який громадянин Росії, мабуть, хотів би його отримати», – додав Іван Крулько.

Парламентарій нагадав історію із видачею діючим президентом громадянства України Міхеїлу Саакашвілі, яке Порошенко потім сам і забрав.

«Ця історія мала всіх навчити, що громадянство не може бути чиїмось політтехнологічним кроком, чи «заманухою». Процедура видачі паспортів прописана у законі «Про громадянство України» і за ним треба діяти. Кожен президент має уважно і делікатно ставитись до своїх повноважень і діяти у спосіб, передбачений Конституцією і законами України, тоді проблем ніяких не буде», – наголосив заступник Голови партії.

Іван Крулько також зауважив, що в оцінці дій нового президента для нього маркером також буде питання закону про мову.

«Зараз всі чекають не слів, а реальних дій. Що означає фраза, що він буде аналізувати закон про державну мову на предмет того, чи він не порушує права людей? Я не розумію, які права людей він може порушувати? Це питання буде маркером. Якщо б це була якась емоція, яку йому невдало хтось підказав, – це одна ситуація. Якщо він скаже, що буде гарантом цього закону, то безумовно, що я буду це підтримувати», – зауважив депутат.