Створено ініціативну групу з проведення Всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарських земель

Політична сила ВО «Батьківщина» спільно із Асоціацією фермерів та приватних землевласників України ініціювала проведення «земельного» референдуму за народною ініціативою, щоб з’ясувати у суспільства ставлення до цієї проблеми.

19 квітня у Києві відбулися збори громадян України щодо ініціативи проведення Всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі. Понад 2 тисячі учасників заходу проголосували за те, щоб на Всеукраїнський референдум було винесене питання в такому формулюванні: «Чи підтримуєте ви продовження існуючої заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення безстроково?». Таку пропозицію підтримала переважна більшість присутніх на зібранні.

На зборах затвердили склад ініціативної групи чисельністю 10 тис 62 особи. Частина людей – 1 621 особа – була присутня на зборах, інші передали письмові заяви про згоду щодо включення до складу ініціативної групи. На посаду уповноваженого представника ініціативної групи за народною ініціативою обрано голову Асоціації фермерів та приватних землевласників Івана Томича. Ініціаторами зборів щодо проведення всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі, окрім партії «Батьківщина», стала Асоціація фермерів та приватних землевласників України. Також до ініціативи приєдналася партія ВО «Свобода».

Лідер партії «Батьківщина» наголосила, що тільки народ України може вирішувати долю землі сільгосппризначення, і це «доленосна боротьба за землю».

Учасники зборів одностайно підтримали заклик Юлії Тимошенко стати на захист української землі і зробити усе можливе, аби зібрати «три мільйони, шість мільйонів, навіть десять мільйонів підписів» за проведення референдуму, «Батьківщина» упевнена: народ скаже «ні» продажу землі.