Вадим Івченко: Аграрії вимагатимуть від депутатів продовжити мораторій на продаж землі

Влада не мала наміру продовжувати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.
Про це в кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко парламентським журналістам.

«До «Батьківщини» звертались аграрії з питанням, що буде із землею наступного року. Саме тому на Погоджувальній раді в понеділок, 4 грудня, ми порушили питання продовження мораторію на продаж землі. А у вівторок, 5 грудня, аграрний комітет розглянув низку відповідних законопроектів і ухвалив рішення підтримати продовження мораторію ще на один рік. Це рішення підтримала більшість депутатів комітету. Завтра проект закону №7350 має бути винесено на порядок денний засідання Верховної Ради», – зазначив політик.

Він також наголосив: вкрай важливо, щоб питання продовження мораторію було проголосоване перед голосуванням за проект Державного бюджету на 2018 рік.

«Після голосування за бюджет, імовірно, депутати підуть із зали, поїдуть закордон або в округи. Через тиждень у нас не буде можливості продовжити мораторій», – вважає Вадим Івченко.

Парламентарій також повідомив, що фермери та аграрії прийдуть під стіни Верховної Ради підтримати голосування за продовження мораторію на продаж землі.

«Батьківщина» закликає всіх небайдужих завтра вийти під парламент, де відбудеться мітинг за продовження мораторію. Як повідомила Асоціація фермерів та приватних землевласників України, ще у 17 областях люди вийдуть під державні адміністрації з метою показати, що вони не байдужі до землі. Вони вимагатимуть від депутатів продовжити мораторій», – сказав Вадим Івченко.