Вадим Івченко: Ми маємо негайно проголосувати за дату інавгурації, щоб розпочати зміни в країні

«Батьківщина» закликає  Верховну Раду проголосувати за дату інавгурації, яку пропонує новий президент. Це потрібно для того, щоб отримати новий порядок денний і якнайшвидше розпочати зміни, яких вимагали 75% українців, обравши президентом Володимира Зеленського.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат фракції Вадим Івченко.

«Країна чекає на зміни. Нинішня команда Порошенка провалила кредит довіри, який отримала у 2014 році. Якщо запитати аграрія та селянина, чи краще їм стало жити, отримаєте однозначну відповідь — ні. Таку ж відповідь отримаєте від працівників кожної галузі щодо реформ», – зазначив політик.

Зокрема, представник «Батьківщини» нагадав, які саме «покращення» були запропоновані аграрній галузі за 5 минулих років.

«2015 рік – коаліція скасувала спеціальний режим оподаткування для аграріїв, вимила з галузі 26 млрд грн. Найвдаліша, за версією уряду, реформа — децентралізація – підняла базовий податок в селі у 39 разів! 2016 рік – половину з 4 мільярдів так званої квазіаккумуляції віддали двом великим аграрним олігархам країни. 2018 рік – 2,3 млрд грн виділених коштів не дійшли до фермера, тому що коаліція вирішила перерозподілити ці гроші на інші цілі. Вже не кажу про тотальну корупцію в Держгеокадастрі. Кожен хто стикається з земельними відносинами чітко розуміє, які відкати панують при оформленні земельних ділянок», – обурюється парламентарій.

Вадим Івченко переконаний, країні потрібен новий порядок денний, а українці чекають на зміни зокрема і в уряді.