Валерій Дубіль: МОЗ залишив пацієнтів без права на життя

В Україні тисячі пацієнтів залишилися без шансу на життя через провал програми міжнародних закупівель ліків.

Про це заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль під час робочої поїздки на Чернігівщину.

Він повідомив, що станом на сьогодні в Україну поставлено не весь обсяг медичних виробів за 2016 рік.

«Уже закінчується 2017 рік. Гроші міжнародним закупівельним організаціям перераховані понад рік тому, а препаратів і досі немає!» – обурився народний депутат від «Батьківщини».

Валерій Дубіль наголосив, що одні з найнеобхідніших медичних виробів – вироби для операцій на серці, адже хворі на серцево-судинні захворювання не можуть чекати. Натомість міжнародні організації поставили МОЗу тільки 88% від повного обсягу закупівель, і тільки 64% від повного обсягу станом на сьогодні передали в регіони, зауважив він.

«Нещодавно громадська рада смт Кам’яний Брід попросила допомогти Валентину Кучинському, для якого Житомирське обласне управління охорони здоров’я не знайшло штучного клапану серця для операції в умовах штучного кровообігу. Ця ситуація свідчить про провал міжнародних закупівель, за які відповідає МОЗ і особисто в.о. міністра Уляна Супрун», – заявив політик.

З огляду на це Валерій Дубіль подав депутатське звернення до в.о. Уляни Супрун із проханням надати інформацію про кількість комплектуючих, одержаних Житомирським обласним управлінням охорони здоров’я з 01.11.2016 року і терміново вжити заходів, щоб зберегти життя чоловіка.

«Що робити людям, яких залишили напризволяще, які не знають, до кого звертатися? Що робити тим, кого відправляють з кабінету в кабінет? Хто візьме на себе відповідальність за їхні життя? Це – результат діяльності керівництва МОЗу, яке жодну справу не може довести до кінця. Невже у МОЗі немає людей, які оперують не цифрами зімітованих «покращень», які зважають на реальну ситуацію у системі охорони здоров’я? На більшість депутатських звернень МОЗ просто не відповідає. Тоді що говорити про людей, які не мають повноважень депутатів! Ця ганебна політика влади відбирає в людей життя!» – підсумував політик.