Юлія Тимошенко на 12- Київському безпековому форумі «Невтомна хвиля: Стратегічний вибір України та Заходу»

Голова Партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко впевнена, що виконання міжнародних правових гарантій перед Україною щодо збереження цілісності, суверенітету і безпеки країни має стати ключовим питанням порядку денного для нової влади і міжнародної спільноти.

Політик зауважила, що сьогодні міжнародна спільнота прагне скорочення ядерного потенціалу, але при цьому країни повинні отримати гарантії того, що їх цілісність, суверенітет і території будуть захищені. Саме тому питання України повинне бути поставлене в контексті світового прагнення до демілітаризації.
«Ми вважаємо, що програма реального зменшення ядерного потенціалу у світі стане успішною, якщо Україна, яка показала приклад служіння людству своєю відмовою від ядерної зброї – набуде довгоочікуваного миру і цілісності територій. В інакшому випадку інші програми і дорожні карти зменшення ядерних потенціалів світу будуть виглядати непереконливо», – вважає Голова Партії ВО «Батьківщина».

Юлія Тимошенко також зауважила, що незабаром перед новою владою в Україні «відкриється вікно великих можливостей, щоб посилити переговорні процеси більш високим світовим представництвом», і щоб були виконані надані Україні гарантії, коли країна відмовилась від третього за потужністю ядерного потенціалу. На її переконання, такі можливості категорично не можна втрачати.
«Яким би чином не виглядали президентські вибори, але я із оптимізмом хочу дивитись у майбутнє України, і наша команда також буде цьому віддано служити», – завершила політик.