Юлія Тимошенко: Україні потрібна Нацкомісія з розслідування корупції на найвищому рівні

Юлія Тимошенко пропонує новообраному президенту створити Національну комісію з розслідування кримінальних злочинів старої влади.

Про це лідер «Батьківщини» заявила на Погоджувальній  раді керівників парламентських фракцій і комітетів.

«Люди чекають як і змін у країні, так і відповідальності Порошенка та його кримінального оточення і всіх, хто країну руйнував усі 5 років. Я раджу новообраному президенту створити Національну комісію з розслідування кримінальних злочинів старої влади і зробити її «наддержавним» органом, щоб залучити всі сили країни та негайно притягнути до відповідальності», – сказала вона.

Юлія Тимошенко наголосила: команда «Батьківщини» готова до конструктивної співпраці в межах створення такої комісії.

Також лідер «Батьківщини»  звернула увагу на те, що чинна влада навіть в останні дні своєї роботи продовжує свою злочинну політику та масово роздає «любим друзям» нагороди, посади, привілеї, гроші, і намагається якомога довше утриматися на своїх посадах.

«Генеральний прокурор заявив, що він готовий співпрацювати з новою владою. Теперішній і старий прем’єр-міністри завили, що вони готові співпрацювати з новою владою. Таке враження, що скоро і Порошенка скаже, що готовий співпрацювати, тільки ще трохи треба йому попрацювати на цій посаді», – зауважила політик.

Водночас Голова партії обурилася, що порядок денний парламенту на цей тиждень  не містить важливих для країни законопроектів: «Знов увесь порядок денний начинений лобістськими законами, які намагаються протягнути  останнього тижня перед зміною влади. Це неприпустимо!»