Юлія Тимошенко вимагає відставки міністра Реви та вибачень від уряду

Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Андрія Реви з посади міністра соціальної політики, який свідомо розколює українське суспільство.

Відповідну заяву лідер «Батьківщини» зробила на своїй сторінці у Facebook, обурюючись висловам міністра, який назвав в інтерв’ю ВВС жителів так званих «ЛДНР» – «мерзотою».

Голова партії також вимагає, щоб уряд офіційно вибачився перед українцями , а правоохоронці – адекватно реагувати на подібні висловлювання.

«Є такий різновид можновладної недорікуватості та невігластва, що за певних умов перетворюється на загрозу державним інтересам. І це саме той випадок. Бо висловлювання міністра – це вже не особиста дурість, а позиція офіційної урядової структури. Структури, що за своїми повноваженнями, покликана захищати громадян України та дбати про їхні інтереси», – переконана вона.

Юлія Тимошенко нагадала, що згаданий міністр і раніше відзначився різноманітними розмовними «перлами», але його останні оцінки переходять будь-які моральні межі.

«Я хочу нагадати, що ця влада, дні якої добігають кінця, бездарно втратила довіру громадян та програла нещодавні вибори. Зокрема й через таку політику, яку сповідує згаданий міністр – політику свідомого розколу українського суспільства. І замість того, щоб сьогодні мовчати та каятися, вони продовжують розколювати країну, ділити людей на сорти, вносити розбрат і ненависть», – сказала політик і додала, що це вже не «обмовка», це злочин проти Української держави, за який треба карати.

Голова партії нагадала горе-міністру та владі загалом, що в так званих «ЛДНР» живуть насамперед громадяни України, які стали заручниками і полоненими у власному домі.

«Вони потребують нашого захисту, нашої допомоги, нашого розуміння. Вони часом обдурені, введені в оману, але вони – українці! І це той імператив, від якого ми не можемо відступати ні на крок! Якщо ми хочемо повернути Донбас та Крим, то маємо насамперед думати про людей, які там живуть», – зазначила вона.

Юлія Тимошенко наголосила: Україна – це не просто територія на карті, як написано на рекламних бордах безпосереднього керівника міністра Реви, прем’єр-міністра Гройсмана, це українці, з їхніми проблемами, негараздами, біллю та благаннями про допомогу.