Юрій Одарченко: Через скандал навколо Конституційного суду інавгурація Зеленського під загрозою

Скандал навколо звільнення голови Конституційного Суду України (КСУ) Станіслава Шевчука призведе до відтягування інавгурації новообраного Президента Володимира Зеленського.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Юрій Одарченко під час ефіру на телеканалі ZIK.

«Президентський закон про КСУ передбачає таку норму як регламент суду, який є суто внутрішнім документом і який, на відміну від регламенту Верховної Ради, не регулюється законом. Відповідно до заяви вже колишнього голови Конституційного Суду, його звільнення відбулось на основі регламенту, який не є законом, що суперечить прийнятому закону про Конституційний Суд. Якщо Станіслав Шевчук оскаржить це рішення, питання про легітимізацію повноважень новообраного Президента буде відкладене», – сказав він.

Представник «Батьківщини» переконаний, що в разі оскарження рішення питання вступу Володимира Зеленського на посаду Президента відтягується на невизначений термін.

«Цілком зрозуміло, що інавгурація штучно затягується, оскільки відсутні мотиви для її непроведення. І ця історія зі звільненням Шевчука тільки це доводить», – впевнений Юрій Одарченко.

Політик нагадав, що «Батьківщина» виступає за якнайшвидше проведення інавгурації, аби новообраний Президент розпочав нейтралізувати ті виклики, які стоять перед Україною – виплата зовнішніх боргів, зростання тарифів тощо.